KRAJOLIK

Dubrovnik

Dubrovnik je grad na Jadranu sa jednom od najpoznatijih stari jezgri u svijetu.

To je definitivno najpoznatija turistička destinacija na Jadranu, koju svakodnevno posjećuje tisuće stranih gostiju. Udaljen oko 140 km od Ville Crnjac.

Međugorje

U Međugorju se nalazi svetište Kraljici Mira, jedno od najpoznatijih u svijetu.

Top destinacija, radilo se o duhovnom ili turističkom sadržaju. Međugorje je malo mjesto u Bosni i Hercegovini.

Mostar

U njemu se nalazi Stari most, koji se zajedno sa starim gradom od 2005. godine nalazi na popisu zaštićene kulturne baštine UNESCO-a.

Mostar je grad u Bosni i Hercegovini. Smješten je na obalama rijeke Neretve i kulturno je i gospodarsko središte Hercegovine, a ujedno i najveći grad u Hercegovini. Udaljen oko 29 km od Ville Crnjac.

[top]

ZNAMENITOSTI

Župna crkva
U uređenoj unutrašnjosti crkve obavljaju se svete mise i molitveni program, tijekom ljeta kad je i broj gostiju veći obavljaju se na vanjskom oltaru. Na samom ulazu u dvorište crkve postavljen je kip Kraljice Mira od bijelog kamena, s lijeve strane je kip Sv. Leopolda Bogdana, a s desne drveni križ pod kojim se hodočasnici mole i pale svijeće. Uz crkvu je uređeno 25 ispovjedaonica, te velika dvorana za molitvene susrete.
Brdo Ukazanja i Križevac
Na mjestu prvih ukazanja Gospe iznad bijakovićkog sela Podbrdo, nalazi se brdo ukazanja koje je hodočasnička stanica. Križevac je postalo mjesto gdje hodočasnici prolaze svoj križni put, i otkriju muke Isusove.
Vanjski molitveni oltar
Sagrađen je 1989. godine sa oko 5000 sjedećih mjesta koja budu prepunjena tijekom ljetnih mjeseci i crkvenih blagdana.
Kip Gospe
Predivan kameni kip Gospe, postavljen je na ulazu u župnu crkvu i mjesto je na kojem se mnogi vjernici okupljaju kako bi molili.

VODOPAD KRAVICE

Vodopad koji se nalazi 13 km od Medjugorja, u Studenci blizu Ljubuškog.

Stvoren je radom sedronosne rijeke Trebižat. Visina slapa kreće se od 26 – 28 metara, s vodenim amfiteatrom ispod slapa promjera 120 metara. Preko sedronosna sloja od dna do vrha slapa izrasla je trava, mahovina, alge i lišajevi. Nekada su uz slap bili aktivni mnogobrojni mlinovi i stupe za valjanje sukna. Sedrena područja oko vodopada Kravice spadaju u geološke spomenike prirode Bosne i Hercegovine. Pored Kravica na Trebižatu se nalazi i vodopad Koćuša.

 

[top]